Csontépítés

Visszahívást kérek Referencia Virtuális séta
 

Az implantátum beültetéséhez szükség van megfelelő vastagságú csontszövetre, melybe a műgyökér beépülhet. Ennek hiányában korábban az implantációt nem tudták elvégezni. Azonban ma már olyan korszerű csontpótló anyagok és eljárások állnak rendelkezésre, melyekkel maga az állkapocscsont is “újraépíthető”. Csontpótlás szintetikus anyaggal

Az implantátum beültetéséhez szükség van megfelelő vastagságú csontszövetre, melybe a műgyökér beépülhet. Ennek hiányában korábban az implantációt nem tudták elvégezni. Azonban ma már olyan korszerű csontpótló anyagok és eljárások állnak rendelkezésre, melyekkel maga az állkapocscsont is “újraépíthető”.

Csontpótlás szintetikus anyaggal

Fontos követelmény a szintetikus anyagokkal szemben, hogy biokompatibilisek legyenek, azaz semmilyen káros hatást ne fejtsenek ki a szervezetre, ne váltsanak ki szöveti reakciókat, valamint oldódásuk során se képezzenek toxikus termékeket. A manapság használt anyagok a fenti követelményeknek tökéletesen megfelelnek.A saját csontot idegen – csontpótló – anyaggal keverjünk össze. Ezt a keveréket helyezzük a csonthiány területére, amelyet azután speciális membránnal vagy titánhálóval védünk a felszívódás ellen. A mesterséges csontpótló anyagok megfelelő idő után átépülnek, vagyis a helyükön az eredetivel teljesen megegyező szerkezetű csont képződik.

Sinuslift operáció, arcüregföltöltés

Nem megfelelő csonthelyzet legtöbbször a felső állcsont területén fordul elő. A felső állcsontban a fogak feletti régióban az arcüreg található. Ha a fogak elvesznek, akkor az állcsontgerinc sorvadni kezd, és a csontmennyiség oly mértékben elvékonyodik, hogy még a legrövidebb implantátum sem fér be az arcüreg alá. Az arcüreg legalsó síkja és a fogak gyökereinek csúcsa között, sokszor csak néhány milliméter, vagy még kevesebb csontállomány található. Van olyan ember is, akinek ez a távolság több mint 1 – 1,5 cm – azaz egyénenként igen nagy különbségek mérhetőek.

Ilyen esetben az arcüreg alapját megemelve ültethetünk be implantátumot. Sinus-lift operációnál a csontpótlás céljára saját, vagy csontpótló anyagot alkalmazunk. Az implantátum behelyezésével megelőzhető a további csontlebontódást. Ezért kell mielőbb pótolnunk elvesztett fogainkat. 

sinuslift

Amennyiben az őrlőfogak eltávolításra kerülnek, idővel a csont vastagsága az arcüreg és a kialakuló nyálkahártyafelszín között egyre csökken. Ennek az az oka, hogy a fogak eltávolítása után az a terület nem terhelődik tovább – hiszen nem történik rajta rágás. Az emberi szervezet úgy működik, hogy minden olyan szervünk, területünk, amit nem használunk – sorvadásnak indul.

Minél több idő telik el a foghúzás után fogpótlás nélkül, annál vékonyabb lesz a csontállomány az arcüreg alapja alatt. Szerencsés esetben, amennyiben elegendően vastag volt az eredeti csontállomány, nincs osteoporozis miatti fokozottabb csontleépülés, a megmaradt csont vastagsága elegendő lehet az implantátum-csavar behelyezéséhez. Rosszabb esetben azonban még a legkisebb csavar behelyezéséhez sem marad elegendő vastagságú csontállomány, ekkor van szükség az arcüreg-emelő műtétre, hogy az implantátumot mégis behelyezhessük.

Csontblokk operációk

Jelentősebb csonthiány esetén saját csontból veszünk ki csontblokkot (különböző területekről), amiket speciális csavarokkal rögzítünk. Az operációk során, egyéb szintetikus csontpótló anyagokat is felhasználunk. A saját csontanyag előnyösebb, mert gyorsítja a gyógyulási folyamatot, így az időfaktor tekintetében korábban van lehetőség az implantáció kivitelezésére az adott területen. Saját csont nyerése altatásban történik.

A saját csont nyerésének területei:

– az állcsúcs alsó metszőfogak alatti területe
– az állkapocs szöglete
– a felső utolsó őrlőfogak mögötti csont területe
– ritka esetben a csípőlapát hátsó területéből vagy a sípcsont térdkalács alatti területéről nyerünk saját csontot.

A beavatkozást altatásban végezzük.

Csontpótlás saját csont segítségével

Amikor súlyos csonthiánnyal állunk szemben, olyan nagy mennyiségű csont pótlására van szükség, amelyet nem tudunk csak idegen csontpótló anyag felhasználásával elvégezni, ezért a páciens saját csontját használjuk fel. A saját csontot idegen – csontpótló – anyaggal keverjünk össze. Ezt a keveréket helyezzük a csonthiány területére, amelyet azután speciális membránnal vagy titánhálóval védünk a felszívódás ellen.

A saját csont nyerésének területei:

– az állcsúcs alsó metszőfogak alatti területe
– az állkapocs szöglete
– a felső utolsó őrlőfogak mögötti csont területe
– ritka esetben a csípőlapát hátsó területéből vagy a sípcsont térdkalács alatti területéről nyerünk saját csontot.

A beavatkozást altatásban végezzük.

 

 
 
Referencia

Hatalmas élményben volt részünk😃, csak biztatni tudok mindenkit a jövőben, hogy pályázzanak😉! Köszönjük a lehetőséget❤️🙏😉!! A program másnapján... a gyerekek lerajzolták élményeiket.

Férjemmel együtt szeretném megköszönni a nagyszerű munkát, a mindig kedves és figyelmes felvilágosítást. Olyan gyönyörű fogakat, kezelést kaptunk, hogy ÚJ emberként megyünk el. Kívánunk további jó munkát és még egyszer hálás köszönet mindenért. Új emberként megyünk el

összes
 
Foglaljon időpontot most!

*Minden mező kitöltése kötelező

Konzultáció

Konzultáció

Tovább Mi történik az első állapotfelmérésen?

Eseteink

Eseteink

Tovább Fedezze fel a fogászatunk izgalmas világát

Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

Tovább Fontosnak tartjuk a gyermekek korai egészségre nevelését...

 
Árak
Normál ár
Kezelés esetén
Ár Ft
Ár Ft
100
több példa