Tömés

Visszahívást kérek Referencia Virtuális séta
 

A fogászatban az elmúlt időkben az esztétikai elvárások kielégítése felértékelődött.

Kompozit-kompomer tömések

A fogászatban az elmúlt időkben az esztétikai elvárások kielégítése felértékelődött. Szinte egy új, köztes fogászati szakterület jött létre, mely a “szép”, mint fogalom fogászati meghatározásán, ismeretén túl, annak megvalósítását is fontos szempontnak tekinti. Az alábbiakban megismertetjük Önökkel az esztétikum és a helyes funkció megvalósításának néhány eszközét. Fémek alkalmazása tömésnél, pótlásnál kerülendő. Helyette, az űrkutatásból a civil szférába átkerült korszerű technológián alapuló műanyagtípus került használatba. A műgyanta alapba szervetlen (üveg, kvarc, porcelán, szilíciumdioxid stb.) szemcséket kevernek, így egy igen szilárd, ellenálló és jó fényáteresztő képességű anyagot nyernek. Sok esztétikus tömés készül kompozitból.

Inlay

a fogban keletkezett extrém, nagy üregek kitöltésére alkalmazható az inlay. A szuvasság eltávolítása után, a visszamaradt amorf fogmaradványról készült mintára a fogtechnikus elkészíti a hiányzó “fogdarabot”.

Onlay

az Inlay-hez hasonló szilárd tömés, mely a fog teljes rágófelszínét, esetleg a teljes rágócsücsköket is helyreállítja. Anyaga lehet kompozit, porcelán, arany, aranyporcelán.

Már a fogtömés esetén is adunk érzéstelenítőt, ennek legfőbb célja nem is annyira a fájdalom csillapítása, mint inkább az, hogy a páciens nyugodtan üljön a fogászati székben a kezelés ideje alatt. Ha nagy türelemmel, és igen lassan injekciózzuk be az érzéstelenítőt, úgy a “rettegett szuri” alig lesz fájdalmas.

Kerámia héj

A kerámia héj napjaink egyik legnépszerűbb mosolyszépítő eszköze. A “porcelán héj” technika, egy 0,7 mm vastagságú ragasztott kerámia lapocskát jelent. Ha a tömés nem túl nagy, akkor tömött fog esetén is alkalmazható, de leginkább a frontfogak külső felszínére alkalmazzuk. Az eljárás előnye, hogy a fogakból minimális mennyiséget kell lecsiszolni (0,5-1 mm-t). A kerámia héj a fogak alaki, helyzeti és  szín korrekciójára, az esztétikai hatás fokozására szolgáló eszköz. Ez a megoldás abban az esetben alkalmazható, amikor a frontfogak területén, fejlődési rendellenességből fakadó problémák, elszíneződések, vagy egyéb elváltozások találhatóak. Kis mennyiségű fogállomány eltávolítása esetén, a fog (legtöbbször elülső, felső fogak) ajak felőli felszínére egy egyedileg, lenyomat alapján készített nagyon vékony héjszerű kerámiaréteget ragasztunk rá, aminek köszönhetően a fog jóval esztétikusabbá válik.

 
 
Referencia

Hatalmas élményben volt részünk😃, csak biztatni tudok mindenkit a jövőben, hogy pályázzanak😉! Köszönjük a lehetőséget❤️🙏😉!! A program másnapján... a gyerekek lerajzolták élményeiket.

Férjemmel együtt szeretném megköszönni a nagyszerű munkát, a mindig kedves és figyelmes felvilágosítást. Olyan gyönyörű fogakat, kezelést kaptunk, hogy ÚJ emberként megyünk el. Kívánunk további jó munkát és még egyszer hálás köszönet mindenért. Új emberként megyünk el

összes
 
Foglaljon időpontot most!

*Minden mező kitöltése kötelező

Konzultáció

Konzultáció

Tovább Mi történik az első állapotfelmérésen?

Eseteink

Eseteink

Tovább Fedezze fel a fogászatunk izgalmas világát

Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

Tovább Fontosnak tartjuk a gyermekek korai egészségre nevelését...

 
Árak
Normál ár
Kezelés esetén
Ár Ft
Ár Ft
100
több példa