Fogbeültetés Implantátum

Visszahívást kérek Referencia Virtuális séta
 

A fogatlanság megnehezíti a táplálkozást, nem tudunk jól rágni, így az egész szervezet károsodik. Az állcsontokban és az állkapocsízületekben kedvezőtlen elváltozások, leépülési folyamatok indulnak el: az állcsontok magassága csökken, az arc összeesik, a ráncok elmélyülnek. Ezen problémák megoldására ajánljuk a fogbeültetést.

Miért jó?

A tartós fogatlanság, az ínyen történő rágás az alatta fekvő csontszövetet károsítja az állandó nyomás kifejtésével, így a csontfelszívódást serkenti. A lemezes protézisek sem gátolják ezt a káros folyamatot. Ezért nem mindegy, hogy a foghiányos beteg a fogak elvesztése után mennyi idővel kerül implantációra, mely megakadályozza a csont további elvesztését. A fogak keresik a kontaktust a rágó-párjukkal és a szomszédos fogakkal. Így ha például hiányzik az alsó hatos fogunk, úgy a felette lévő hatodik fog lassan, de biztosan kiemelkedik a fogágyból, s hosszabb távon akár újabb fogakat is elveszíthetünk. Mivel a baj nem jár egyedül, a hiányzó hatodik fog mögötti hetes fog pedig előrebillen. Mindezekből látható, milyen fontos, hogy ragaszkodjunk fogainkhoz, de ha mégis ki kell húzatni, mielőbb pótoltassuk azt.

Fogbeültetés lépése:

 

  • Állapotfelmérés:

Az implantációt végző orvos mindenekelőtt tájékozódik a páciens általános egészségi állapotáról és az igényeiről. Fogimplantáció előtt panoráma röntgenfelvétel és CT felvétel is készül a beavatkozás tervezett helyéről.

no images were found

Az implatáció előfeltétele: a megfelelő szájhigiénia, a jó egészségi állapot, illetve a megfelelő állcsontszerkezet, ahova az implantátumot el kell helyezni. Az implantációt megelőző képalkotó vizsgálatok eredményei alapján megítélhetők az anatómiai viszonyok, a rendelkezésre álló csontállomány, a sablon segítségével kiválasztható a legideálisabb implantátumforma és -méret. A megfelelő állcsontszerkezet azt jelenti, hogy az adott területnek teljesen egészségesnek és gyulladás mentesnek kell lennie.

DE! Modern eljárásokkal már a hiányos csontozat esetén sincs veszve semmi.

Az operáció előtti megbeszélés során a páciens felvilágosítást kap a vizsgálatok eredményeiről, a javaslatokról, az elvégezendő beavatkozások menetéről, az esetleges kockázati tényezőkről, és azok elkerüléséről. A beteg tájékozódik a lehetőségeiről, hogy hány implantátumot kaphat, felvilágosítást kap a műtét előtti és utáni teendőkről. A végső kezelési tervet a pácienssel együtt készítjük el.

Az orvos utasításainak betartása mellett, a gondos tervezésnek és a kiváló műtéti technikának köszönhetően a kilökődés kockázata teljesen minimális, csak extrém ritkán fordulhat elő.

Legtöbbet felhasznált Implantációs rendszerek:

* Nobel Biocare
* BioHorizons
* XiVE
* Ankylos
* Fria
* Bränemark
* BEGO‑Semados
* Alpha Bio
* CAMLOG
* Straumann
* MIS
* Straumann
*Knochenaufbau‑Weiterbildung: Curasan, Geistleich.

  • Fogbeültetés

Az implantátumok beültetése ambuláns módon, általában helyi érzéstelenítés mellett történik, szükség esetén gyógyszeres előkezelést és kéjgázas bódítást alkalmazunk . A beültetés során a műtéti előkészítés után az állcsontot fedő lágy részeket óvatosan leválasztják, és az implantátum helyét kiképezik a csontban. A megfelelő rögzülést például csavar-implantátum esetén a menetek kialakítása biztosítja. Ezután az implantátum behelyezése és lezárása, majd a sebzárás következik.

A műtét után egy héttel a varratokat eltávolítjuk, innentől kezdve az implantátumok a csontban a nyálkahártya védelme alatt nyugodtan gyógyulhatnak tovább. A fogbeültetést követően az implantátumnak be kell csontosodnia, azaz szervesen be kell épülnie a páciens szervezetébe. Ekkor éri majd el az implantátum azt a stabilitást, amelyre nagy biztonsággal lehet esztétikus és tartós fogpótlást készíteni. Implantáció után  a szükséges tehermentesítési, gyógyulási idő letelte után az íny védelme alatt gyógyuló implantátumot  egy kis metszést ejtve felszabadítják, majd rákerül az ínyformázó csavar. Ezután lenyomatot veszünk, majd a fogtechnikus elkészíti a végleges fogpótlást: koronát, hidat, vagy fogsort. A fogmű behelyezése a fogorvos feladata.

Implantátum anyaga – titán

A fogbeültetésre felhasznált anyagoknak nagyon szigorú követelményeknek kell megfelelniük. Legyenek összeférhetőek az élő szövettel, nem lehet mérgező, allergiát vagy tumort keltő hatásuk, nem korrodálódhatnak. Megfelelő rugalmassággal, szakítószilárdsággal, terhelhetőséggel és kopásállósággal kellorendelkezniük, jól sterilizálhatóak és könnyen megmunkálhatóak legyenek. A jelenleg alkalmazható anyagok egy része fém vagy ötvözet – ilyen a titán. Az implantátumok felületi oxidrétegük miatt igen stabilak, továbbá magas a felületi energiájuk, ezért képesek magukhoz kapcsolni a különböző molekulákat és fehérjéket, melyekhez a csontszövet-fehérje struktúrái később kötődni tudnak. Így jön létre az implantáció csontos rögzülése. A legnagyobb előnye, az eddig említettek mellett, hogy megelőzi a fogvesztés után amúgy elkerülhetetlen csontlebontódást.

Mire kell számítani?

Az implantáció műtéti beavatkozás. A beavatkozás a páciens szorongása esetén nyugtató-lazító gyógyszerrel feszültségmentessé, illetve érzéstelenítő szerek használatával fájdalommentessé tehető. Egy-két implantátum behelyezése foghúzással egyenértékű terhelést jelent. Több implantátum egyidejű behelyezésekor, vagy erősen szorongó páciens esetében más lehetőségeket is alkalmazunk.

  • Ellenőrzés

Az implantátumos fogpótlás szájba helyezésével nem ér véget a páciens és a kezelőorvos együttműködése. Az implantációs fogpótlás sikerességének egyik legfontosabb feltétele ugyanis a száj tisztán tartása, a megfelelő szájhigiéne és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés. A páciensnek évente legalább egyszer kontrollvizsgálaton kell megjelennie. Ilyenkor arról győződünk meg, hogy az implantátum megfelelően fekszik-e az új helyén. Az évente néhány alkalommal, a rendelőben elvégzett  professzionális fogtisztítással, fogkőeltávolítással és az otthoni rendszeres és alapos fog- és szájápolással fenntartható a megfelelő szájhigiéne.

 

 
 

 
 
Referencia

Hatalmas élményben volt részünk😃, csak biztatni tudok mindenkit a jövőben, hogy pályázzanak😉! Köszönjük a lehetőséget❤️🙏😉!! A program másnapján... a gyerekek lerajzolták élményeiket.

Férjemmel együtt szeretném megköszönni a nagyszerű munkát, a mindig kedves és figyelmes felvilágosítást. Olyan gyönyörű fogakat, kezelést kaptunk, hogy ÚJ emberként megyünk el. Kívánunk további jó munkát és még egyszer hálás köszönet mindenért. Új emberként megyünk el

összes
 
Foglaljon időpontot most!

*Minden mező kitöltése kötelező

Konzultáció

Konzultáció

Tovább Mi történik az első állapotfelmérésen?

Eseteink

Eseteink

Tovább Fedezze fel a fogászatunk izgalmas világát

Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

Tovább Fontosnak tartjuk a gyermekek korai egészségre nevelését...

 
Árak
Normál ár
Kezelés esetén
Implantátum beültetése Ár Ft
Implantátum beültetése Ár90000-tól Ft
Implantátum fej Ár Ft
Implantátum fej Ár25000 Ft
100
több példa
 
 

 
 
Konzultációs csomag (kezelés esetén visszatérítéssel)
  • Digitális Panoráma röntgen 3000ft
  • Állapotfelmérés
  • Konzultáció 3000ft
  • Kezelési terv
Tovább
Gyakran ismételt kérdések