Foghúzás

Visszahívást kérek Referencia Virtuális séta
 

Amikor a fog már menthetetlen, foghúzásra kerül a sor, de a gyors gyógyulás érdekében bizonyos tanácsokat be kell tartani

Amikor a fog már menthetetlen, foghúzásra kerül sor, de a gyors gyógyulás érdekében bizonyos tanácsokat be kell tartani:

 • Beavatkozások után mintegy 15-20 percig mérsékelt intenzitással szorítsa a beavatkozás területére az általunk behelyezett gézlapot.
 • Foghúzás után egy-két órával vegyen be egy szem fájdalomcsillapítót. Így a beavatkozás utáni közvetlen sebfájdalom elkerülhető. Normális esetben több fájdalomcsillapítóra nem lesz szükség. Amennyiben vérzést tapasztal a gézlap eltávolítása után, újabb gézlapot helyezzen be, s harapjon rá, mintegy 20 percig.
 • Az érzéstelenítő injekció hatásának elmúlása után ehet a beavatkozási területtel ellentétes oldalon.
 • Lehetőleg kerülje az erős, fűszeres ételek fogyasztását.
 • Dohányzás, kávé fogyasztás a beavatkozás napján szigorúan tilos. Erős utóvérzés léphet fel!
 • Közvetlenül foghúzás után nem szabad öblögetni, és köpni.
 • A beavatkozás másnapján a sebgyógyulás segítése érdekében CORSODYL oldattal (esetleg kamillateával) öblögetés javasolt., naponta kétszer, előzetes fogmosás után.
 • Fokozottan ügyeljen a szájhigiéniára!
 • A beavatkozás napján kerülje a fizikai megterhelést, a stresszes helyzeteket.
 • Általános gyógyszereinek a szedését kezelőorvosával egyeztesse.
 • A seben lévő művi felületet sem nyelvével, sem külső eszközzel ne bántsa, a sebgyógyulás után ez magától le fog lökődni. Az érzéstelenítés ideje alatt minél kevesebbet beszéljen.
 • Ha gyulladt volt a fog, illetve a környezete, előfordulhat hogy láz jelentkezik, ezt lázcsillapítóval enyhítsük.

Bölcsességfog:

Eltávolításuk:

Az át nem tört bölcsességfog eltávolítása műtéti beavatkozás. Helyi érzéstelenítésben azonban fájdalommentesen végezhető. A beavatkozás után duzzadtság és részleges szájzár keletkezhet. Ilyenkor egy-két napig pihenés indokolt. Lehetőség van arra is, hogy több bölcsességfogat egyszerre, általában altatásban távolítsunk el.

Problémák okozói:

Helyhiány miatt az egész fogazat középvonal felé torlódást képes előidézni. Ennek révén a fogazat torlódik, amely az esztétikai látványon kívül más egyéb hátrányt is okozhat. Az áttörésben visszamaradt, a csontban elhelyezkedő bölcsességfog állcsontciszta képződés, illetve súlyos gyulladásos jelenség előidézője lehet, mert a fog és az íny közötti tasakban megtelepedett ételmaradék baktérium táptalajként gyulladást okozhat. Az ilyen tasakok rontják a szájhigiéniát is, és a kellemetlen szájszag egyik eredete lehet.

 

 

 
 
Referencia

Hatalmas élményben volt részünk😃, csak biztatni tudok mindenkit a jövőben, hogy pályázzanak😉! Köszönjük a lehetőséget❤️🙏😉!! A program másnapján... a gyerekek lerajzolták élményeiket.

Férjemmel együtt szeretném megköszönni a nagyszerű munkát, a mindig kedves és figyelmes felvilágosítást. Olyan gyönyörű fogakat, kezelést kaptunk, hogy ÚJ emberként megyünk el. Kívánunk további jó munkát és még egyszer hálás köszönet mindenért. Új emberként megyünk el

összes
 
Foglaljon időpontot most!

*Minden mező kitöltése kötelező

Konzultáció

Konzultáció

Tovább Mi történik az első állapotfelmérésen?

Eseteink

Eseteink

Tovább Fedezze fel a fogászatunk izgalmas világát

Gyermekfogászat

Gyermekfogászat

Tovább Fontosnak tartjuk a gyermekek korai egészségre nevelését...

 
Árak
Normál ár
Kezelés esetén
Ár Ft
Ár Ft
100
több példa